دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ترامپ به دنبال محدود کردن سیاست خارجی دولت بایدن

یک رسانه آمریکایی با اشاره به تلاش‌های رئیس‌جمهور کنونی آمریکا برای محدود کردن آزادی عمل رئیس‌جمهور آتی در سیاست خارجی این کشور، نوشت البته برخی اقدامات مانند تحریم‌ها بر ایران به سادگی قابل اصلاح است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 23
کد خبر: ۶۷۸۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرگزاری «آسوشیتدپرس» امروز (دوشنبه) در یادداشتی به قلم «متیو لی» به بررسی تصویب قوانین، مقررات و دستورات جدید در روزهای احتمالا پایانی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته و نوشت او قصد دارد «جو بایدن» پیروز احتمالی انتخابات را در حوزه سیاست خارجی محدود کند.

 

آسوشیتدپرس با بیان اینکه تصمیم ترامپ برای گرفتن آزادی عمل از بایدن شاید عملی نشود، توضیح داد: «زیرا رئیس‌جمهور جدیدی که در بیستم ژانویه قدرت را به دست می‌گیرد، می‌تواند از آن (تصمیمات) عقب‌نشینی کرده یا به طرز چشمگیری آنها را اصلاح کند».

 

نویسنده این یادداشت ضمن اشاره به تلاش‌های اخیر کاخ سفید، وزارت خارجه و دیگر سازمان‌های آمریکا برای تولید سیاست‌های جدید خارجی مخصوصا درباره ایران، چین و رژیم صهیونیستی، نوشت: «با اینکه بایدن می‌تواند با یک امضا بسیاری از آنها را خنثی کند، ولی برخی از آنها نیاز به زمان و توجه بیشتری دارد».

 

متیو لی سپس چند حوزه‌ای که ترامپ تلاش می‌کند با اقدامات دقیقه نودی، کار دولت احتمالی بایدن برای حضور در آن حوزه‌ها را دشوار کند، به ایران، چین، روسیه، رژیم صهیونیستی و منطقه غرب آسیا تقسیم کرد و به توضیح جداگانه‌ای برای هرکدام پرداخت.

 

رژیم صهیونیستی

این خبرگزاری نوشت، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا پیش از سفر به فلسطین اشغالی و بازدید از یک شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری، اعلام کرد که از نظر واشنگتن تمام گروه‌هایی را که حامی حقوق فلسطینیان باشند و از جنبش تحریم اسرائیل نیز حمایت کنند، به عنوان «ضد یهودی» می‌شناسد.

 

به نوشته آسوشیتدپرس، این اقدام که در پی دیگر اقدامات دولت ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی است - از جمله اعلام قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، انتقال سفارتخانه آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی و قطع بودجه کمک مالی به تشکیلات خودگردان فلسطین - در روز اول دولت احتمالی بایدن می‌تواند لغو شود.

 

ایران

در ادامه این یادداشت آمده است: «پامپئو و دیگر مقامات [آمریکا] درباره تحریم‌های جدیدی علیه ایران صحبت کردند اما حقیقت این است که دولت کنونی از زمان خارج شدن ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در دو سال پیش، مشغول افزایش چنین تنبیه‌هایی بوده است.

 

بایدن درباره تمایل برای پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای گفته و مسئولان ایرانی نیز گفته‌اند اگر او این کار کند، آنها نیز به پایبندی به توافق بازمی‌گردند. بایدن می‌تواند بسیاری از تحریم‌های احیاشده دولت ترامپ را دستور اجرایی لغو کند اما هنوز مشخص نیست این کار از چه اولویتی برای او برخوردار است».

 

منطقه غرب آسیا

متیو لی با اشاره به تصمیم دولت ترامپ برای خارج کردن تعداد زیادی از نظامیان آمریکایی از عراق و افغانستان، تحلیل کرد: «اما رویکرد بایدن هنوز چندان مشخص نیست. احتمال دارد این عقب‌نشینی [نظامیان] توسط پنتاگون به تعویق بیافتد یا آهسته شود و هنوز مشخص نیست وزارت خارجه چگونه بدون حمایت نظامی، کارمندانش در سفارتخانه‌ها در بغداد و کابل را اداره خواهد کرد».

 

چین

نویسنده این یادداشت در ادامه افزود: «با اینکه سخت‌ترین اقدامات دولت [ترامپ] علیه چین از حدود یک سال قبل شروع شد، این اقدامات از ماه مارس سرعت گرفت و ترامپ، چین را به دلیل شیوع ویروس کرونا مقصر دانست. او همچنین بایدن را به سهل گرفتن به چین متهم کرد... هفته قبل وزارت خارجه [آمریکا] سند استراتژیک سیاست در قبال چین را در ۷۰ صفحه منتشر کرد».

 

روسیه

آسوشیتدپرس در پایان نوشت: «روز یکشنبه، زمان خروج رسمی آمریکا از معاهده آسمان باز با روسیه بود... اکنون تنها یک توافق کنترل تسلیحاتی بین دو دشمن سابق در جنگ سرد باقی مانده، معاهده نیو استارت که تعداد کلاهک‌های هسته‌ای دو طرف را محدود می‌کند و البته این توافق نیز در ماه فوریه منقضی می‌شود».

 

روز گذشته نیز پایگاه خبری «جاست سکیوریتی» به نقل از منابعی آشنا به تفکرات بایدن مدعی شده است که جو بایدن به دنبال بازگشت به برجام در فرصت باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری ایران است. / فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار